Over Sylvia Helder

Met HELDER. – Virtual PA service & Online Business Management helpt Sylvia (online) ondernemers hun bedrijf naar een hoger niveau te brengen.

Sylvia Helder

Virtual Assistant & Online Business Manager

Sylvia Helder is een pittige, zeer kundige en goedlachse Virtual Personal Assistant en Online Business Manager met ruim 16 jaar werkervaring als directiesecretaresse, projectsecretaris, PA, VA en projectleider. Vanaf 2008 werkt zij freelance via haar eigen onderneming Clear In Company waarbij zij voornamelijk opdrachten op locatie uitvoert. Sinds enkele jaren biedt zij echter ook project- en secretariële ondersteuning als Virtual Assistant. Met de oprichting van HELDER. – Virtual PA service & Online Business Management helpt zij (online) ondernemers hun bedrijf naar een hoger niveau te brengen. Hierbij staat het verkrijgen van meer ondernemersplezier, meer omzet en meer vrije tijd voor de ondernemer voorop.

Being Sylvia’s chosen Dutch to English translator, and working on one of her projects has been a joy. Sylvia is very clear and focused when it comes to her project goals, and leads by example. It’s an absolute pleasure to collaborate with Sylvia and we laugh a lot too! When it comes to vision, focus and a complete overview of your business needs, Sylvia is the person you need!

Sylvia werkt als de tweede man op een schip. Zij houdt de kapitein goed in de gaten en weet wat er speelt. Vervolgens zorgt ze dat alles loopt zoals het moet lopen. Hoe ‘woeliger het water’, hoe actiever Sylvia wordt. – Pallas Agterberg, Directeur Strategie, Alliander

Sylvia zelf aan het woord

“Inmiddels ben ik zelf ruim 8 jaar ondernemer en weet ik wat er bij komt kijken om een onderneming operationeel te houden. Ik help je graag je bedrijf naar een hoger plan te tillen waarbij je zelf meer rust en vrijheid ervaart en je meer tijd kunt besteden aan dat waar jij goed in bent, jouw corebusiness. Dat kan ik doen door jou als Virtual PA te helpen met de uitvoering van allerlei administratieve en secretariële werkzaamheden. Als Online Business Manager gaat mijn dienstverlening nog een stapje verder.

Doordat je als ondernemer vaak veel alleen doet loop je het risico dat de groei van je bedrijf stagneert. De focus op je core business valt weg, je stopt al je tijd in je bedrijf en toch komt er niet voldoende van de grond. Niet iedere ondernemer vindt het leuk, of gunt zichzelf de tijd om ‘de backoffice’ draaiende te houden, terwijl dit wel een heel belangrijk onderdeel van de onderneming is.

Als Online Business Manager neem ik samen met jou je bedrijf onder de loep. Wat gaat er goed en wat zou beter kunnen. Wat zet de groei in jouw onderneming weer in beweging. En dan, hoe pakken we dat aan. Ik vind het vooral belangrijk dat jij als ondernemer weer meer plezier ervaart in het ondernemerschap doordat je kunt ondernemen op de manier die het beste bij jou past, terwijl de omzet groeit en je meer vrije tijd overhoudt. Want zeg nou zelf; er is ook nog een leven naast het hebben van je eigen onderneming. Ondertussen zorg ik dat alle werkzaamheden achter de schermen gewoon door lopen en correct uitgevoerd en afgehandeld worden Hoe fijn is dat? Ik nodig je van harte uit voor een kennismaking.”

Hartelijke groet,

Sylvia Helder

De periode dat Sylvia als interim-secretaresse optrad heeft slechts kort geduurd, maar dat lag niet aan haar: voor mij had het een hele langdurige samenwerking mogen zijn. Ik heb haar inzet ervaren als zeer betrokken, initiërend en deskundig; zij schept heel snel overzicht en gaat vervolgens systematisch aan de slag. Daarnaast vond ik haar een hele prettige persoon die de “teamspirit” versterkt. – Peter van t Hoog, Wethouder Gemeente Ede

Stap aan boord

Ben je benieuwd wat HELDER. voor jouw bedrijf kan betekenen?

Stuur een Bericht